We did good! #doinggood

Afgelopen weken waren voor iedereen een rollercoaster, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Pieken en dalen horen erbij, maar hoe kun je jezelf nou, en een ander, helpen in tijden van crisis? In deze blog leg ik je uit waar wij afgelopen tijd, naast het virtueel maken van onze business en het oprichten van LOFT, mee bezig zijn geweest. En ik kan je zeggen, we did good! #doinggood

Toen begin maart de corona pandemie langzaam door Nederland begon te woekeren, ging er bij ons meteen een knopje om. Want jeetje, wat nu? Ouderen die voorheen al weinig buiten kwamen en meer liefde konden gebruiken kwamen door de lock-down compleet in isolement terecht. Al snel kwam Moniek van Daal, founder van Club Goud, met het plan om contactloze buitenconcert te gaan organiseren. Daar gingen wij behoorlijk op aan! Maar liefst 264 concerten werden tot nu toe door het het land georganiseerd, hiermee werden maar liefst 15629 ouderen verblijd! Dit werd mogelijk gemaakt door meer dan 100 vrijwilligers en 180 artiesten!. Al met al, wát een impact!

#doinggood bij FutureTalentFactory

Zoals veel van jullie wel weten is het de missie van FTF om mensen van waarde te maken, en dan niet alleen de deelnemers in onze trajecten. Zo werken wij intern vanuit vijf pijlers, eentje daarvan is #doinggood. Door het jaar heen wordt er tijd en geld vrijgemaakt voor een hoger doel, namelijk ouderen een waardevol gevoel geven. Club Goud is een super coole organisatie die als doel heeft om nieuwe manieren van vrijwilligerswerk te organiseren, zij doen dit op een ludieke wijze. Ouderen het gevoel geven dat ze wél bij de maatschappij betrokken worden en wél van waarde zijn! Een grote passie, die in tijden van corona tijdelijk extra focus en tijd kon krijgen. Als ik dan ook terugkijk op afgelopen periode ben ik super trots. Trots dat ik voor een bedrijf mag werken die het belang van maatschappelijk werk inziet, en dat niet alleen roept maar ook intrinsiek naleeft. En daar ook écht voor gaat, misschien wel iets too much zelfs! Op een gegeven moment moest er namelijk ook bij ons aan de bel getrokken worden, want de business begon weer, maar wij gingen in de volle versnelling door met deze passie. Een bedrijf houdt dat helaas niet vol, zowel gedreven vrijwilligers zijn en ondertussen een LOFT beginnen én klanten virtueel bewegen naar de #toekomstvanwerk. Even pas op de plaats, maar met gevoel van trots terug kunnen kijken op wat er bereikt is.

De wereld van vrijwilligerswerk

Eind maart mocht ik invliegen bij Club Goud als Regiocoördinator van Noord-Brabant. De ‘brandhaard’ van de concerten, er stonden namelijk 91 concerten op de planning, een behoorlijke organisatie! Gelukkig was er een groep vrijwilligers die dit avontuur met beide handen wilden aangrijpen. Na weken van virtueel samenwerken zien wij elkaar deze donderdag voor het eerst op een afsluitborreltje in onze #coronaproof LOFT, super bijzonder om hen te mogen ontmoeten, terwijl je het gevoel hebt ze al kent!

Shotje gelukshormonen!

In tijden van corona kan het wellicht voorkomen dat je een tekort aan gelukshormonen oploopt. Je mist het contact met collega’s, vrienden en familie. Zo zorgt het nieuwe begrip ‘huidhonger’ ook nog eens voor een tekort aan endorfine en oxytocine. Hier hebben wij bij FTF alle drie behoorlijk last van, knuffeldieren dat we normaal gesproken zijn… Zo blijkt dus ook dat oxytocine, het ‘knuffelhormoon’, enkel bij écht fysiek contact of een fysiek, intiem gesprek aangemaakt kan worden. Dus hoe leuk die Vrijmibo via Zoom ook is, er is geen sprake van aanmaak van deze gelukshormonen. Daarom zou ik iedereen, die wel een extra shotje hiervan kan gebruiken, aanraden om je in te zetten als vrijwilliger voor een hoger doel. Want hoe mooi is het om de dag van een ander te verblijden? En hoe mooi is het als je daar zelf ook een leuke dag door hebt? Een shotje serotonine doet goed, het hormoon dat vrijkomt bij een gevoel van respect en waardering. Een echte win-win!

Ook gaaf om te weten!

Afgelopen weken is Sara druk geweest in samenwerking met Club Goud om iets super cools te organiseren, namelijk een Pop-Up Expo! Bij verschillende zorghuizen in Den Bosch en omgeving zal het museum naar de mensen worden gehaald, ‘kunst als balsem voor de ziel’! Op een centrale plaats in de zorghuizen worden kunstwerken uit Het Noordbrabants Museum tentoongesteld op duplicaten, daarbij worden de bewoners meegenomen in het verhaal van de expositie door op maat gemaakte museumboekjes. Een super mooie wijze om in tijden van corona een duurzame manier van vermaak en vooral veilige manier te organiseren. Ook wordt er gedacht aan de mensen die niet naar een centrale plek toe kunnen komen, zo zal er ook een mobiele Expo worden georganiseerd. Deze reikt tot aan de kamers van de bewoners, zo kan iedereen meegenieten van kunst! Deze Pop-Up Expo wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernardfonds Cultuurfonds!

Ik wens iedereen een stukje vrijwilligerswerk in het leven toe! Kijk binnen de organisatie wat er mogelijk is. Wellicht een teamdag die in het teken van #doinggood staat? Naast dat het teamversterkend werkt, is het ook nog eens super leuk en bezorg je een lach op vele gezichten ermee.

Tip: neem eens een kijkje op www.nlvoorelkaar.nl! Hier staan tal van kleine taken, projecten en events waarbij je kunt aansluiten en iets voor een ander kunt betekenen!

FTF
kim@futuretalentfactory.nl