Be a webber - Future Assistant Role Challenge

Wannabe a webber?

Ooit gehoord van een Webber? Heb je een Assistant in je netwerk die een Webber is?  Of vind je Webber zo’n bijzondere titel dat je denkt: maakt niet uit, ik pak hoe dan ook een rol in Webberness? Webber is een nieuwe functietitel/rol. De kans dat je hier nog niet van gehoord hebt is vrij groot en  vraagt ook wat verduidelijking.

Ken je van die mensen die op feestjes altijd iedereen-aan-iedereen-voorstellen? Da’s een Webber op microniveau. We willen je even meenemen in een casus waar een Webber zich als een vis in het water zou voelen. Voetbalclub PSV heeft dit jaar een bijzonder partnership bekend gemaakt. PSV koos voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV.  Zij gaan samenwerken op het snijvlak van innovatie, vitaliteit, entertainment, talentontwikkeling en -werving.

De partijen hebben de ambitie om samen de regio nóg prominenter op de kaart te zetten als wereldleider in kennis, hightech en innovatie. Deze hechte regionale samenwerking komt als Metropoolregio Brainport Eindhoven tot uiting op de shirts van PSV. “Dit is een primeur in de historie van de topsport. We creëren een nieuw ecosysteem en de manier waarop is kenmerkend voor de onderlinge verbondenheid en samenwerking in deze regio”, aldus Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV (bron: persbericht PSV).

Briljant en zoals het de regio betaamt: de toekomst. De casus PSV-Brainport  moet je even in je achterhoofd houden en koppelen aan onderstaande vaardigheden, en dan heb jij duidelijk wat een Webber is, kan betekenen en… of hier een rol ligt voor jou!

Get inspired: abonneer je vandaag nog op ons YouTube-kanaal!

Webbers

  • Ultieme netwerkleiders
  • Kennen de strategie ‘by heart’ (intuitie)
  • Kennen niet alleen hun organisatie maar ook de omgeving waarin de organisatie zich begeeft
  • Webbers integreren en brengen vraagstukken samen
  • Webbers verbinden op inhoud, op proces en op human capital
  • Webbers hebben mandaat en een directe verbinding met de top van de organisatie
  • Webbers zijn ‘movers en shakers’ van het ecosysteem en zorgen dat veranderingen en vooruitgang ook gerealiseerd wordt!

Spin het web dus. De Assistant als matchmaker.  Het gaat er uiteraard niet om dat je partnerships van formaat gaat uitzetten, want in het voorbeeld van PSV en de partners ligt dat op een ander en groter geheel. Het gaat om het idee (en de trend!!) van samenbrengen. Van de kracht van netwerken en dat gegeven maximaal gebruiken. Maak gebruik van elkaars kwaliteiten! Intern én extern.

Wie moet op welke plek? Wie moet echt eens koffie drinken met wie? Welke zakelijke matches kunnen gemaakt worden. Welk talent moet benaderd worden voor een functie die gaat passen als een jas? En gesproken over jas: wie moet je ‘efkes aan z’n jaske trekken’ om de vooruitgang en het streven niet te beperken?
Enzovoort.

Dit is een prachtige rol waarmee je als organisatie (hallo directie, laat je inspireren) en als Assistant voorloper wordt en waar het werken richting 2025 I 2030 I 2040 naartoe gaat.

Wannabe a webber? Meld je aan voor de Future Assistant Role Challenge.

FutureTalentFactory
info@futuretalentfactory.nl