Van #futureproof naar #coronaproof: veilig bijeenkomen bij LOFT in een 1,5 meter maatschappij

Eind vorig jaar begon het idee weer te borrelen… Een eigen plek in Den Bosch waar onze klanten onze gasten worden. Waar we toekomstgericht willen gaan inspireren, begeleiden en hen vooral een onvergetelijke dag willen bezorgen.

Na een lange zoektocht was het liefde op het eerste gezicht bij het zien van de Handelskade 2. Een prachtig, karakteristiek pand in hartje Den Bosch gelegen aan het vaarwater. Wat wil een mens nog meer? We gaven vol gas om het voor elkaar te krijgen en op 1 april kregen we dan eindelijk de sleutel van onze Bossche droom.

Begin vorige maand werd ons land lamgelegd door COVID-19. Met deze lamlegging werden ook (gedeeltelijk) onze plannen voor onze nieuwe locatie beïnvloed. Behoorlijk balen, maar goed. Iedereen heeft een baaldingetje, of ding. Ondanks alle onzekerheden hebben we toch de schouders eronder gezet. Wij kunnen namelijk onze gasten iets bieden waar ze op zitten te wachten; toekomstgerichte inspiratie in scenario’s, enthousiasme, veilig in contact zijn met anderen. Welkom bij LOFT!

De Corona-kater

Begin februari werd ik, de vers-afgestudeerde-hotello, ‘geadopteerd’ door Kim en Sara bij FutureTalentFactory. Enthousiast als een labrador begon ik na een half jaar stage mijn loopbaan bij dit coole bedrijf. Het doel was om zo snel mogelijk een locatie te vinden en dit met z’n drieën waar te gaan maken. De fantastische rol van ‘LOFT manager’ werd de mijne en mijn gastvrijheidshart klopte sneller dan ooit. Écht mijn ding kun je wel zeggen. Na maandje meters gemaakt te hebben werden wij allen tegengehouden door het coronavirus. Wij hadden er een behoorlijke coronakater hiervan. Ik zou er de échte katers bijna van gaan missen….

Eerlijk is eerlijk, een veiligheidsplan opstellen is niet echt een taak waarvan ons hart sneller gaat kloppen. Het liefste gooien wij hier de deuren open en maken we er hier een kleine Ziggodome-show van in hartje Den Bosch. Maar goed, stil blijven staan kan ook niet. Daarom schakelden wij en dit blijkt een topkeuze.

Een bijzonder gegeven is dat de media zich voornamelijk focust op het gevolg, op het redmiddel en de terugweg. Wat veel interessanter is, is de oorzaak en de verandering die het teweeg gaat brengen. Hier horen we eigenlijk te weinig over, terwijl het signaal nogal duidelijk lijkt. Namelijk een andere manier van kijken naar onze huidige manier van leven en werken. In de toekomstgerichte werksessies bij LOFT willen wij hier juist de aandacht aan schenken, zoals wij dit altijd al eigenlijk doen! En juist daarom openen wij straks wél onze deuren!

Corona Safety Plan

Hoe wij hierin schakelen? LOFT maakt zich niet alleen klaar om gasten in de toekomst te kunnen gaan inspireren en faciliteren. Ook maken wij ons klaar om gasten zich weer veilig te laten voelen. Bijeenkomen met elkaar zal ooit wel weer normaal worden, maar voor nu is dit toch wel een moment van schakelen. Hoe gaan wij dit doen? Door onze deuren te openen volgens een #coronaproof plan, in dit plan formuleren wij de volgende aspecten van een verantwoordelijke locatie.

1. Looproutes

Over de gehele ruimte zijn stickers op de grond aangebracht. Zowel ter herinnering aan de anderhalve meter ruimte die je elkaar dient te geven als aan een looproute door de ruimte. De éénrichtingsroute zorgt ervoor dat gasten ten alle tijden elkaar de ruimte kunnen blijven geven en elkaar niet kruisen.

2. Inrichting

LOFT telt maar liefst 160 vierkante meters. Nu geeft dit ons letterlijk de ruimte voor een #coronaproof manier van samenwerken met elkaar door een ruime opstelling van de tafels en stoelen. Ook voor de lunch hebben we een veilige opstelling gecreëerd. Zo hebben we onze bar verlengd met een extra bar, zorgen we voor minimaal contact bij het uitserveren en bieden we de mogelijkheid om een lunch-to-go te reserveren, mocht hier de voorkeur liggen.

3. Hygiëne

Vanzelfsprekend garanderen wij een optimaal gereinigde en gedesinfecteerde ruimte aan. Er zijn tal van desinfectiepompen aanwezig en kunnen de gasten op meerdere plaatsen op veilige afstand diens handen wassen en kunnen. Daarnaast

ontvangen gasten van ons ieder een eigen ‘persoonlijke space’ met eigen spullen, zodat onnodig dubbel contact vermeden wordt. Hygiëne waar Rob Geus zelfs ‘vrolijk van zou worden’!

4. Aanwezigen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd gaat helaas momenteel niet op. Daarom minimaliseren we het aantal gasten bij LOFT tot een maximum van 15 personen op hetzelfde moment. Ook is er de mogelijkheid om de groep op te splitsen in dagdelen, mocht de groep groter zijn dan ons maximum. Bij dit aantal kunnen wij onze inrichting, de looproutes en de aangescherpte hygiëne op een verantwoordelijke manier uitdragen.

Door deze maatregelen hopen we je zowel van tevoren als op de dag zelf een veilig gevoel te geven bij ons in LOFT. Al is een veilig gevoel zeker niet het enige dat we je graag willen geven bij een bezoek aan onze mooie locatie.

Naast het veilige gevoel dat we garanderen, verzekeren we jullie vooral van een super welkom en gastvrij gevoel bij een bezoek aan LOFT. Normaalgesproken zijn wij nogal van het knuffelen en het aanraken, desalniettemin zullen we dit gastvrije gevoel nu op andere manieren bereiken.

Naast deze optimistische plannen begrijpen wij ook dat sommige dagen uitdagender zijn dan anderen. Mentale aandacht voor jezelf én voor je naasten is nog nooit zo belangrijk geweest. Ook daarom willen wij graag onze gasten ontvangen om ze erna met goede moed weer uit te zwaaien op het einde van de dag. Hoe mooi is het om juist in een periode als deze een shotje positiviteit, inspiratie, creativiteit en goede hoop te shaken tot een cocktail? Dat is onze droom, om deze cocktail snel aan onze gasten te kunnen serveren!

Voor nu wens ik iedereen veel goede moed, veerkracht en gezondheid toe. Wij hopen jullie snel eens te kunnen verwelkomen in onze veilige, gezellige en vooral toekomstgerichte LOFT. Volgende week volgt een vlog waarin jullie op virtuele wijze een bezoekje kunnen brengen aan LOFT, tot dan!

Liefs, Maud,

LOFT MANAGER

FutureTalentFactory
info@futuretalentfactory.nl