op de juiste plek.

  • Het natuurlijk vermogen iets goed te doen.
  • Aangeboren aanleg.
  • Deskundigheid.
  • Bedrevenheid.
  • Meesterschap.

Al deze woorden staan synoniem voor ‘talent’.

In deze blog gaan we het hebben over natuurlijke ‘bagage’. In mijn overtuiging beschikt iedereen over talent. Of dit nou op creatief vlak is of werk gerelateerd, iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is én het belangrijkste, plezier uit haalt. Vaak wordt bij talent gedacht aan grote prestaties, bijvoorbeeld van een muzikant of topsporter. Maar talent gaat veel verder.

Een tijdje geleden hebben we binnen de FutureTalentFactory gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe show genaamd: The Future of Work show. Deze show willen we geven omdat we heel graag mensen willen inspireren te gaan bewegen naar de toekomst. Van moeten…. naar willen. Want het is op veel vlakken nodig om in beweging te komen.

We dachten dat het goed én nodig zou zijn om hier een flinke brainstormsessie voor in te plannen met elkaar…. maar niets bleek minder waar. Binnen no-time, echt binnen no-time hebben we uit kunnen werken waarom we deze show willen geven en hoe deze inhoudelijk eruit komt te zien. De flow, de energie, onze gedachtes… alles klopte en de puzzelstukjes vielen razendsnel in elkaar. Van een flinke brainstormsessie is dus nooit sprake geweest. Toen we onszelf de vraag stelden hoe dit kwam, viel eigenlijk al snel de conclusie: dit is wat er kan gebeuren als je talent op de juiste plek zet.

Want talent is niet alleen goed kunnen tennissen of prachtig piano spelen. Het is ook hoe iemand denkt (strategisch, analytisch of denken vanuit een bepaalde helicopterview). Het is hoe je kunt reageren op bepaalde situaties, het is anderen inspireren, kunnen beïnvloeden, hoe je met mensen omgaat, hoe je organiseert en meer. Het is je talent (durven te) benutten en kiezen voor waar je goed in bent. Waar je plezier uit haalt en waar je het beste uit jezelf in naar voren kunt halen.

Mijn vraag aan jou is, ben jij je bewust van jouw talent?
Hoe zet je jouw talent in binnen een organisatie? Benut je jouw talent überhaupt op de werkvloer?

Wij als FutureTalentFactory zetten graag ons talent in om jullie verder te helpen in de toekomst van werk. We inspireren, motiveren, luisteren en creëren. We halen hier zoveel energie en plezier uit, individueel én met elkaar. Heeft jouw organisatie een boost, inspiratie en/of energie nodig? Dan is onze Future Of Work show het antwoord. Ben je al nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie!

FTF
kim@futuretalentfactory.nl