SO YOU WANNA BE A (ASSISTANT)-STAR?

Iedereen handjes in de lucht! Handjes in de lucht wanneer je wil (samen)werken in een omgeving waar je je écht welkom voelt. Waar je fouten mag maken, omdat je daar juist van leert. Waar verandering een uitdaging is. Waar zelfsturend vermogen wordt toegejuicht. Waar employabiliteit een betekenis heeft. Waar talenten worden opgemerkt en gestimuleerd om vooral veel te gebruiken. Waar jouw ideeën ertoe doen. Waar je samenwerkt zonder macht. Waar jij gewaardeerd wordt en ertoe doet. En last but not least: waar men weet dat de Assistants nieuwe rollen krijgen.

Ehm… jij moet die rollen dan wel effe pakken en JOEHOE beste managers/directies, die kans moet dan wel gegeven worden.

Zichtbaarheid

Die nieuwe rollen zoals je in onze why(te)paper en in de opdracht kon lezen vragen om zichtbaarheid. Men moet niet meer om je heen kunnen. Je hoeft niet direct op de directietafel te springen en een enerverend betoog te houden, maar het gaat om het bieden van service excellence. Stop met doen, en ga iemand zijn. Toon gastvrij leiderschap.

De essentie van gastvrij leiderschap gaat over het creëren van een ‘welkome omgeving’ waarin medewerkers op hun best kunnen zijn en voorbereid zijn op wat gaat komen, extern gericht en slagvaardig. Het lef hebben om dingen te proberen, ook al blijkt achteraf dat het anders, beter of mooier kon. De manager heeft hier een cruciale rol in. Zonder mandaat van het management wordt het lastig om eigenaarschap te nemen. Dat realiseren wij ons zeker, maar een betere wereld begint ook bij jezelf.

Bekijk de vlog ‘SERVICE EXCELLENCE, STOP DOING – START BEING’ op ons YouTube-kanaal!

Moet dit nou allemaal? Is het nodig om regie te nemen? Moet ik een betere wereld maken en ineens kansen gaan zoeken? Ja, do not blame the messenger.
Het profileren van jezelf gaat namelijk zorgen voor meer aansluiting. Dus het onderzoeken van kansen en mogelijkheden rondom deze uitdagingen is van groot belang. Zoek naar je eigen expertise en hoe je daar als het ware een baan van kan maken. Ben je een ster in het bieden en vormgeven van gastrvijheid? En ben jij die sfeermaker die mensen optimaal hun werk laat doen? Dan is de rol van Happy Vibe Expert een mogelijke optie. Of misschien word jij wel de ster in het delen van de bedrijfsstrategie omdat je die in zes talen kunt opdreunen.

Maar alles begint bij zichtbaar worden. Laat zien dat je er bent. Begin de dag met een lach, begin met kleine gebaren, zodat je uiteindelijk groots kunt worden.

FutureTalentFactory
info@futuretalentfactory.nl