Secretaressedag zoooo 1989…(open brief aan managers)

Beste manager,
Op 19 april is het weer Secretaressedag.
Hebt u de reclamespotjes ook al  20x voorbij horen komen?  Bent u getipt door collega’s, uw partner of erger nog: DOOR UW EIGEN ASSISTANT?
Dan willen we heel even kort stilstaan bij deze dag die met goede bedoelingen geïntroduceerd werd in 1989. Een dag om de secretaresses in het zonnetje te zetten. Los van de vraag of ze de rest van het jaar dan ondergewaardeerd worden (hoezo is hier een speciale dag voor nodig?!) zijn de cadeautips die gegeven worden toch best wel  “jaren ’50-material”. (Wij hebben overigens ook niet veel met valentijnsdag, moederdag, vaderdag en dierendag…het is een on going verantwoordelijkheid 365 dagen per jaar).

Als we Secretaressedag nu eens elimineren, dan nemen we meteen afscheid van dat laatste restje van het traditionele imago: de dame in mantelpakje die koffie haalt voor haar baas, dictaten uittypt en de telefoon aanneemt. Daar wil geen enkele assistant toch nog mee geassocieerd worden? De assistent van nu is een verlengstuk van haar manager, een businesspartner, een community manager, een relatiemanager, een klimaatbeheerser  een digital ambassadeur. Ze is op de hoogte van alles wat er speelt en vervangt de manager.

En hartstikke lief hoor, die prachtige bos bloemen, die douchegel van Rituals of die krat witte wijn maar wat moeten ze daar nu mee? Mocht je als manager tóch mee willen doen aan Secretaressedag dan adviseren we vrijblijvend om een cadeau te geven waar je assistant écht iets aan heeft, laat haar zichzelf ontwikkelen. Want bloemen verwelken en chocolade zakt naar de heupen, maar leren verrijkt!

Onze seminars en (incompany) masterclasses geven de assistants wat ze daadwerkelijk verdienen: volwaardige en hoogwaardige ontwikkeling waarmee zij zelf én het bedrijf futureproof worden.
Incompany, individueel en online. Bekijk onze website waar u de mooiste cadeaus kunt uitkiezen.
En voor alle assistants: fijne Secretaressedag, ook die andere 364 dagen van het jaar…

Met vriendelijke groet,
Future Talent Factory
Sara van Broekhoven & Kim van Stippent

FTF
kim@futuretalentfactory.nl