Post-Corona Scenario’s: Een verhalende voorspelling – “de Camping storytelling”

Welkom op de camping! Een prachtig terrein met tal val mogelijkheden. Zowel de mogelijkheid om te verdwijnen in de afgelegen bossen als de mogelijkheid om nieuwe vrienden te ontmoeten. Back to nature of toch eerder fan van glamping? Voor ieder wat wils. Hoe je het ook doet, de buren zullen altijd stiekem komen kijken naar hoe jij jouw plek inricht. Er valt een hoop van elkaars verblijfwijzen te leren, dus kijk ook op deze manier naar jouw buren. Gooi dus je gordijnen open en rits die tent open, neem jouw buren mee in jouw visie!

SCENARIO 1: DOME

Een situatie waar High Tech volop aanwezig is én een grote betrokkenheid met de omgeving en de mensen in die omgeving; “high tech high touch

Dome:

De Dome, jij wordt zeer gewaardeerd op de camping als gast. Iedereen voelt zich welkom bij jou, ook al ben jij best ‘eng’ ver vooruit met High Tech voor jouw omgeving. Mensen voelen zich op hun gemak bij jou! Jij bent zelf nieuwsgierig en maakt anderen nieuwsgierig! Super mooi! Delen = vermenigvuldigen!

Jij bent dus helemaal ‘into’ High Tech. De nieuwste tools, programma’s, apps, snufjes en gadgets ken jij. Jij hebt een gezond verlangen naar Technologie op het hoogste niveau.

Mooi is ook dat jij deze kennis heel graag deelt met anderen. Echt iedereen mag met jou meekijken, super transparant. Jij gelooft erin dat succesvol samenwerken met Technologie en daarmee samen experimenteren ons heel ver gaat brengen in de toekomst van werk. Heerlijk voor een organisatie om een paar Dome’s op het campingterrein te hebben staan! Zo weet je als campingeigenaar dat er elk jaar meer gasten gaan komen in een Dome en dat je als camping toekomstbestendig en duurzaam blijft!

Tips voor de Dome:

-Deel jouw energie en kennis, maar doe het bewust! Gooi die Dome open!

-Ren niet te snel vooruit, anders verlies je je medekampeerders uit het oog…

 

SCENARIO 2: TIPITENTEN

Een situatie waar weinig High Tech is, beetje primitief zelfs en een hoge betrokkenheid is met de omgeving en de mensen in die omgeving.

Tipitent:

Heerlijk die community van Tipitenten. Op gepaste afstand van elkaar en een heel klein beetje Tech. Eerder low Tech, maar net voldoende. Ze maken we er een mooie samenwerking van op de camping. Super gezellig veld die met de tipitenten! Wel lastig als de ‘High Tech hipsters’ van het Dome veld willen mengen met jullie… Die hebben zo’n rare Tech dingen en…. Ze zien er anders uit en dragen gekke gadgets joh! Jullie Tipitenters doen aan ‘super socializen’ en maken zelf heel veel ‘vanuit de natuur’. Al die gekke gadgets hebben jullie echt niet nodig. Daardoor heb je wel altijd vele handen nodig van de Tipitenters om dingen gedaan te krijgen, maar dat is juist heel fijn zo samen. Wel flink aanpoten, poeh wat werken jullie hard!

Tips voor de Tipitent:

Sta open voor een beetje High Tech en de mensen die er niet zoals jullie uitzien, die uit een andere omgeving komen. Samen met de kampeerders van dat andere campingveld maken jullie een sterke sociale community op inhoud. Supersterk en duurzaam richting de toekomst. Dat past echt wel in die Tipitent hoor!

 

SCENARIO 3: LUXE CAMPER

Een situatie waar High Tech volop aanwezig is en een lage betrokkenheid is met de omgeving en de mensen in die omgeving.

Luxe camper:

Heerlijk luxe, alles bij de hand! De nieuwste gadgets en Techniek is aan boord van jouw camper. Ergens lang blijven en een relatie opbouwen met de buren hoeft niet perse. Super leuk dat mensen dichtbij willen komen om te kijken naar al jullie moois, maar binnenkijken en meegenieten? Liever niet. Geblindeerde ramen en de camper zo neerzetten dat er geen inkijk is vind je fijn. En op z’n tijd doorrijden naar een nieuwe camping past jou wel. Zo blijf je op afstand, lekker anoniem.

Tips voor de extreem luxe camper:

Al die mooie High Tech kennis en kunde! Je hoeft niet alles weg te geven aan je omgeving, maar elke week een beetje is wel fijn. Wekelijks vlak voordat je vertrekt naar het volgende adres één campinggast toelaten tot jouw High Tech kennis, dat zou mooi zijn. En de volgende dag rijd je toch weer door naar de volgende camping, dus dat die campinggast morgen terugkomt is geen optie.

 

SCENARIO 4: WILD KAMPEREN

Een situatie waar weinig High Tech is, beetje primitief zelfs en een lage betrokkenheid is met de omgeving en de mensen in die omgeving.

Wild Kamperen:

Heerlijk de natuur in, alleen hooguit met z’n twee. Weinig luxe, geen Technologie in jouw tentje alleen jij en dat is genoeg. Geen Tech invloeden die afleiden. Die verwarren, gevenonduidelijkheid, die versnellen. Lekker overzichtelijk, jouw tempo; jij én de natuur! Op die kampeertrips in het wild heb jij de wildste creatieve ideeën. Je schrijft ze op in jouw schriftje, een schrijver is een blijver. Weer thuis zoek je, jezelf een ongeluk…. Waar is dat schriftje nou? Weggewaaid? Uit je backpack gevallen? Shit, er stonden zo’n gave dingen in, wat was dat ene idee ook al weer…

Tips voor wild kamperen:

Praktische tip: digitaal opslaan in de Cloud kan handig zijn, het wordt voor het leven opgeslagen, niets meer kwijt te raken! Altijd alles bij je.

Nog een laatste tip: Hoe mooi is het als je jouw rust en creativiteit die ontstaat kan delen via bijvoorbeeld een webcam (of andere Tech tool) met anderen die niets weten van de rust en de ruimte in de natuur. De creativiteit die daaruit voorkomt kan anderen inspireren. Breng anderen op ideeën, gebruik daar Tech voor.

 

FTF
kim@futuretalentfactory.nl