Post-corona scenario’s – ‘Hoe ziet jouw werk eruit na Corona?’

Op dit moment onderzoeken we verschillende scenario’s met verschillende wetenschappers en klanten naar ‘hoe werk eruit ziet… straks… na Corona!

We onderzoeken en voorspellen, ook met gezond boerenverstand, verschillende scenario’s op vraagstukken, gebaseerd op opvallende trends. Welke ‘future skills’ worden cruciaal (gedrag)? Kan iedereen daarin meegroeien (wendbaarheid)? Wat hebben mensen nodig om te groeien vanuit ‘de tijd voor corona’ naar ‘de tijd na corona’ (mentale aandacht)? Hoe ziet onze werkomgeving eruit (virtueel)? Welk werk bestaat nog (krimp/ groei)? Wat zijn nieuwe werkrollen die ontstaan (innovatie)? Hoe gaan mensen zich bewegen? En dan bedoelen we niet alleen van thuis naar het werk… 

Binnenkort ‘streamen’ we de resultaten. Ook wij zijn digitaler geworden, wij wisten een paar maanden geleden nog niet precies wat ‘streamen’ inhield… Alvast een tipje van de sluier op één van de tien geclusterde thema’s; de arbeidsmarkt in beweging! Daarop zien we twee interessante, opvallende bewegingen komen én nieuwe werkrollen ontstaan. In deze blog geven we de ‘mentale aandachts owner’ rol alvast weg. De wat? Geef het beestje maar een naam, de bedoeling van de rol is kei nodig!

Dé twee toekomstbewegingen

Beweging 1

Mensen komen er juist nu achter dat hun werk het niet echt is… ’Na Corona ga ik echt iets anders zoeken…’

Je voelde het al een tijdje, dat jouw ‘werkjasje’ niet meer helemaal paste. Daar waar je vroeger dacht; ‘Dit is het, ik word…’ Denk je nu ‘hmm, is dit het nou’? Deze tijden maken mensen nog bewuster, dus kom in beweging is ons advies aan jou.

Ja, we snappen ook dat bewegen nu heel spannend is, want er zijn veel onzekerheden, de wereld is onvoorspelbaar! Wij doelen ook niet op dat je nu je baan op moet zeggen, maar wel dat je de ruimte neemt om zelf vast na te gaan denken, zelf in beweging te komen, zaken op een rijtje te zetten en vooral goed voor jezelf te zorgen zodat je klaar bent voor de ‘nieuwe wereld’.

Beweging 2

‘Ik heb niet meer echt veel te doen, mijn werk lijkt in deze tijden niet meer zo nodig…’

Wees niet bang, banen verdampen nou eenmaal en nieuwe banen ontstaan. Je hoeft ook niet heel je leven hetzelfde te blijven doen of bij hetzelfde bedrijf te werken. Dat was vroeger ‘cool’, maar tijden zijn veranderd. Ga van de overlevingsmodus naar de ‘opnieuw uitvindmodus’. Je hebt de tijd nu, toch?

Op onze community vind je allerlei tools die jou kunnen helpen om jezelf opnieuw uit te vinden!

Praktische tips (van de sluier) hoe je er morgen mee aan de slag kunt, zonder je leven volledig op zijn kop te zetten:

  • Accepteer dat je baan het niet meer echt is of dat je werk verdampt! Neem de leiding; leiderschap is van iedereen!

  • Maak je klaar om te weten: ‘wat wil ik wél’ en ‘waar wil ik werken’.
  • Maak een fris portfolio! Zo noemen wij een CV, wij houden wat dat betreft van de modellenwereld en kiezen voor een heus portfolio! Geen CV dus met suffe bulletpoints, maar met mooie verhalen over wat jou boeit, waar je trots op bent, wat je bereikt hebt én waar je het verschil in wil maken in de toekomst! Op onze community bieden wij portfolio’s aan met een frisse uitstraling, voor ieder wat wils. Ook tref je tips over wat je vooral niet meer hoeft te benoemen. Denk aan bulletpoints met verwachte dingen die je deed… Is zo ouderwetsch! En juist de dingen waar je wel indruk mee maakt in jouw portfolio.
  • Ook cool, maak een vlogje van jezelf, gewoon met je telefoon! Een pure hè, niet te perfect. De opbouw: Hey dit ben ik! Hey hier krijg ik goede zin(geving) van! Hey dit is wat anderen over mij zeggen! En ik ben super trots op… En hierom wil ik met jullie werken!

Dé nieuwe rol

Mentale aandacht is belangrijker dan ooit! We hebben als mens en maatschappij behoorlijke uitdagingen. Wij zien bij onze projecten dat mensen heel veel behoefte hebben aan mentale aandacht. Daarmee bedoelen wij dat ze een coach nodig hebben om te reflecteren op wat hebben we meegemaakt, wat heb ik daarvan geleerd, hoe zet ik mijzelf  stevig om klaar te zijn voor ‘de nieuwe wereld’.

Wij noemen het de ‘mentale aandachts owner’. Wij voorzien een functie voor één jaar die eigenaarschap neemt om mensen straks weer ‘op hun plek’ te krijgen. Deze rol verdient zich gegarandeerd terug! Hey en misschien lees je dit en denk je, deze rol, die past bij mij! Nou, ga ervoor! Pak je kans!

En… er ontstaan nog meer nieuwe rollen door deze tijd…

Welke wij nog meer voorspellen naast de ‘mentale aandachts owner’ ga je zien in de livestreams. Evenals de andere geclusterde thema’s in de scenarioplanningen die we verhalend aan het voorspellen zijn.

Wil je zeker zijn dat je niets mist, schrijf je in voor onze updates dan houden wij je exact op de hoogte van streamingtijden enzo.

 

FutureTalentFactory
info@futuretalentfactory.nl