Hoe zorg je voor groei bij een ander als groei bij jezelf stagneert?

Wanneer je plant een cactus wordt…

Teamleiders hebben een grote verantwoordelijkheid als het gaat om het goed laten functioneren van hun team.
Zij zorgen voor de doorontwikkeling en het resultaat van een groep, maar zeker ook voor de ontwikkeling van het individu.
Maar hoe zorg je als teamleider voor groei bij een ander als groei bij jezelf stagneert?
En hoe ga je in een veranderende toekomst van werk zélf meebewegen?
Überhaupt: waarom zou je meebewegen in de toekomst van een ander? Wij geven je de antwoorden…

Raar maar waar: eigenlijk kun je medewerkers vergelijken met planten of bloemen.
Nou zijn wij van de FutureTalentFactory nogal van de metaforen, in het programma speciaal voor teamleaders nemen we je zelfs mee in het werk van een chefkok, maar voor nu richten we ons even op flora en fauna.
Planten functioneren op hun best als ze voldoende water krijgen en o ja, een beetje plantenvoeding would be nice.
Door deze input te geven zijn zij in staat om tot bloei te komen, zuurstof te geven aan de omgeving (onmisbaar!) en daarnaast te zorgen voor een fijne sfeer.
De teamleider is in deze metafoor de gieter of plantenspuit.
De teamleider zorgt voor de voeding zodat zij zélf kunnen gaan excelleren, jij geeft ze genoeg daglicht zodat ze kunnen (laten) stralen en je kijkt of de blaadjes niet dor worden.
Geef je te weinig of niet de juiste voeding, dan staan de plantjes nog op de vensterbank een beetje groen te zijn, maar meer hoef je niet te verwachten.  In het slechtste geval gaan die prachtige planten veranderen in cactussen: plantjes die prikken (of prikkelbaar zijn), star zijn en weinig uitnodigend…

Het vraagt in een veranderende toekomst van werk wel één en ander van teamleiders.
Een andere manier van planten verzorgen. Jullie medewerkers worden geacht flexibel te zijn en zichzelf anders op te stellen. Zij moeten van extra waarde worden en efficiënter gaan samenwerken en dat allemaal onder jouw leiding. Ook aan de eindverantwoordelijke teamleiders gaan dus andere eisen worden gesteld om dat te bereiken.
Jouw job verandert van gieter naar sproeisysteem met acht verschillende standen. Moeilijker? Nee, wel anders en uitdagender.

Het teamleidersprogramma van FTF laat je erachter komen wie je bent, wat je wil en hoe je zaken voor elkaar krijgt zoals jij dat voor ogen hebt.
Na dit traject ga je van bescheiden naar krachtig leiderschap. Transformeer je van controleur naar motivator en focus je je nóg meer op de klant.
Nou lijkt het misschien of het allemaal draait om de ander. Maar uiteindelijk ben jij klaar voor een nieuwe toekomst van werk en loop je niet achter de feiten aan, maar wandel je voorop in het werklandschap.
Een landschap dat dankzij jou mooi en helder groen blijft en de perfecte vruchtbare bodem is om groei te realiseren. Voor je planten en voor jezelf.

Eigenlijk word je dus gewoon die gieter die iedereen in huis moet hebben…
#teamleaders #development #futureofwork #GROW #Pokon #nicetohave  #needtohave

Meer informatie over het teamleidersprogramma, ga snel naar onze website!

FTF
kim@futuretalentfactory.nl