WEBINARS

MET THEMA’S DIE JE HELPEN IN ONVOORSPELBARE TIJDEN

Elke donderdag om 12.00. Webinars zijn afzonderlijk te boeken of als totaal pakket. Het is kosteloos.

In 3 stappen naar veerkracht!

Denk in scenario’s: zo realiseer je controle over een maakbare toekomst
Door in scenario’s te denken bereid je jouw brein voor op wat kan gaan komen; dat doen we door 2 vragen te stellen

1. Wat gaat uitdagend zijn?
2. Hoeveel impact gaat dat hebben?

Doordat je meerdere scenario’s bedenkt, maak je jezelf of je organisatie veerkrachtig…je wordt wendbaar, je bent voorbereid op denken in mogelijkheden en je kunt beter anticiperen op onvoorziene situaties.

Pas goed op ‘én aan’ elkaar Een mooie uitspraak die ook vraagt om acceptatie van verschillende karakters.
Als je voorbereid bent op meerdere scenario’s ben je ook in staat beter, sneller, effectiever, simpeler, makkelijker (zowat alles met ‘er erachter) om te gaan met de ontstane situatie… Ja, je baalt kei erg, maar bent ook in staat het beter te accepteren, te handelen, en vooruit te zien…. Maar niet iedereen is daar hetzelfde in.

Een trend in bizarre tijden is dat mensen op elkaar gaan passen, super mooi…weet ook dat elk karakter daarin anders acteert, oppast.

De een schiet op in de actie, de ander raakt verlamd in angst. De een gaat zich massaal inzetten voor mensen die het nodig hebben, de ander gaat letten op de boodschappen die de wereld doet en gaat massaal mee in het patroon van bijvoorbeeld hamsteren…De een staat open voor nieuwe tools de ander klaagt als de tool niet meteen werkbaar is (het is net als leren fietsen)…

Mensen zijn verschillend, dat is een feit! Feit is ook dat mensen die dingen zien aankomen doordat ze zich de toekomst niet laten overkomen, maar de toekomst zelf maken; veerkrachtiger, flexibeler, positiever, energieker en meer in control zijn! En vaak ook minder mopperen als ze nieuwe dingen/ systemen moeten adopteren…😊

Blijf vooruitkijken en maak toekomstplannen
Als laatste lieve mensen: blijf ook vooral vooruit kijken, blijf plannen maken voor wanneer dit alles ‘geflat’ is. Want we gaan straks weer door. En wat is het eerste wat jij dan gaat doen, waar ga jij bijdragen, wat pak jij beet om de wereld een beetje mooier, leuker, gastvrijer, beter, zonniger, gezonder, eensgezinder te maken?

AANMELDFORMULIER

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.