De vakantie voor deze zomer staat vast al gepland. Maar hoe staat het met het plannen van jouw carrière? 

Van het parkeren op Schiphol tot aan de reservering bij die ene strandtent, die met dat mooie uitzicht…Onze vakantieplannen werken we graag tot in detail uit. We pakken onze koffers en hup daar gaan we! Even rust. Rust van alle hectiek die de werkdag met zich mee brengt. Onze vraag aan jou komt dan ook als donderslag bij heldere hemel…. Want hoe staat het eigenlijk met de planning van jouw carrière?

Heb je voor jezelf al eens nagedacht over die stip op de horizon? Waar werk je de komende jaren naartoe? Want stel je nu eens voor dat die mega gave functie vrij komt, hoe groot is de kans dan dat men aan jou denkt als ze niet weten dat jouw ambitie daar ligt? Verspreid jouw dromen, wensen en doelen! Hoe? Door jouw carrière te plannen! Werk het uit in een plan, net zoals de reis die je wellicht deze zomer gaat maken…

Zelfleiderschap betekent ook nadenken over de langere termijn. Doelen stellen en plannen hoe je deze doelen gaat halen. Door kenbaar te maken waar jouw ambities liggen, bied je als het ware de ander de gelegenheid om het jou te geven. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en voor je eigen werkgeluk. Door proactief te zijn, door te zorgen dat je weet wat je wilt en door te zorgen dat anderen dit ook weten, maak jij het verschil.

Je zorgt namelijk zelf voor het beeld wat een ander van je heeft. Als je hier zelf leiderschap in neemt en bedenkt wat dit beeld dan zou moeten zijn, ga jij je hiernaar gedragen. En zoals jij je gedraagt, gaan mensen je zien!

Onze tip aan jou.. hollende, rennende, vliegende assistant: plan je carrière. Neem het stuur in handen en neem eens een kijkje naar de grotere lijn. Stippel een koers uit en toon zelfleiderschap. Spreek je uit en bepaal hoe je gezien wilt worden… want die zichtbaarheid.. is jouw toekomst waard!

FTF
kim@futuretalentfactory.nl