Join us for doing good

Iedereen die ooit bij een van onze inspiratiesessies is geweest weet dat we mensen inspireren om van waarde te blijven in de toekomst van werk. Voor zichzelf en voor anderen in hun omgeving. Een mooi voorbeeld hoe je dit kunt doen zagen we toen we kennismaakte met Moniek van Daal. Zij zet zich met Club Goud in voor ouderen in Nijmegen die buiten de boot dreigen te vallen. Ze organiseert bijzondere activiteiten waar verschillende generaties elkaar kunnen ontmoeten en jonge mensen kennismaken met vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

FTF ondersteunt Club Goud niet alleen door zelf regelmatig te helpen bij activiteiten als de 80+ bioscoop, het Danspaleis of een food truck festival bij een zorginstelling, maar ook door ons netwerk te vertellen over Club Goud en ze uit te nodigen om ook bij te dragen aan dit bijzondere project.

Buitenconcerten

In maart ging onze hele wereld op zijn kop, een pandemie genaamd COVID-19 kwam om de hoek kijken. Iedereen moest zoveel mogelijk thuis zijn én werken. Ouderen kwamen vaak al niet veel buiten, niet iedereen is nog in staat naar buiten te gaan, maar nu werd het door de pandemie en de intelligente lockdown nog erger, ouderen in verzorgingstehuizen/bejaardenhuizen mochten helemaal niet meer naar buiten én geen bezoek ontvangen.
Wij zijn samen met Club Goud op het idee van contactloze buitenconcerten gekomen. Er zijn maar liefst 264 buitenconcerten gegeven, de oudere mensen konden via het raam naar buiten kijken en luisteren naar de buitenconcerten. Dat was zo vet, iedereen genoot ervan! #wedidgood

Pop up expo

Naast de buitenconcerten wilde wij samen met Club Goud nóg wat voor de ouderen betekenen, de huidige omstandigheden laten nog steeds weinig toe en ze zijn daarom erg op zichzelf gesteld, wij wilde ze weer opvrolijken!

Samen met Club Goud hebben wij een Pop-Up expo georganiseerd! In verschillende verzorgingshuizen hebben wij kunst uit het Het Noordbrabants Museum op duplicaten tentoongesteld op centrale plaatsen in het verzorgingstehuis. Iedere bewoner had een eigen museumboekje en werden zo door de expo meegenomen. Niet iedereen is in staat om naar een centrale plaats in het verzorgingstehuis te komen, daar hadden wij ook wat op bedacht: een mobiele expo! Kunstwerken werden voor de deur van de mensen tentoongesteld, zodat ook zij konden genieten van de kunst en hadden ook zij een leuke tijd, dat verdient iedereen! Deze geweldige Pop-Up expo werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernardfonds Cultuurfonds!

Trainingen in samenwerking met Club Goud

In samenwerking met Club Goud trainen wij welzijnsmedewerkers naar de toekomst! Tijdens de trainingen nemen wij de professionals mee in hoe de toekomst eruit gaat zien en hoe je als team blijft meebewegen met de toekomst en hoe zij dan om kunnen gaan met veranderingen in zorgland.

VOORGAANDE EVENTS

Met Festival op ’t Eiland hebben we de ouderen een onvergetelijke middag bezorgd door een festival speciaal voor ouderen te organiseren met Club Goud en zo verschillende generaties met elkaar te verbinden!

CALL FOR ACTION

Wil jij Club Goud steunen? Met jouw steun of donatie kunnen wij heel veel oudere gezellige dagen, leuke activiteiten en een glimlach bezorgen, omdat zij dan ook weer het gevoel hebben bij de maatschappij te horen.

Vind jij het daarom ook belangrijk dat ouderen kunnen blijven meedoen? Ga dan naar de website van Club Goud of stuur een e-mail en informeer naar de eerstvolgende data dat FTF een steentje gaat bijdragen.Totaal: € -