Bij #FUTUREPROOF organisaties is het altijd #carnaval!

Als rasechte Brabanders, gevestigd in Den Bosch (nu eventjes beter bekend als #Oeteldonk), is het voor ons een bijzondere tijd. Alle zuiderlingen zullen ons gevoel herkennen: de carnavalskriebels zijn er weer! Er komt spontaan trek in worstenbroodjes, we hebben zin in diverse feesten, staan klaar om te verkleden en we kijken uit naar ontmoetingen met mensen die we héél lang niet hebben gezien.

En voor de buitenwereld lijkt het soms op een paar dagen je helemaal ondersteboven drinken waarbij wordt meegedaan aan ‘De Grote Relatietest’, maar dat is het écht niet.
Carnaval is een feest van verbroedering, waar iedereen gelijk is. Een feest waar – van vroeger uit –  een sociale ommekeer gaande is. De gewone burger kan op een leuke manier de draak steken met de mensen van adel of met het stadsbestuur. Alles mag worden gezegd en wordt met een lach ontvangen en soms wordt zelfs een vervolg gegeven aan de gesprekken die in de cafés of op straat plaatsvinden. Kortom, het is een paar dagen even helemaal anders. Eigenlijk waren ze vroeger kei modern. Niet dat we denken dat mensen met elkaar de draak moeten steken, maar iets meer openstaan voor ideeën van mensen buiten de boardroom/bestuurskamer zou best wel tof zijn…

Cultuur
In Brabant viert men carnaval heel anders dan in Limburg, en alle dorpen en steden binnen de provincies hebben hun eigen cultuur. En da’s mooi. Iedereen waardeert die normen en waarden en koestert ze zelfs. Waarschijnlijk weet meer dan de helft niet eens waarom sommige ‘regels’ zijn bedacht, maar ze worden met plezier nageleefd. Bovendien is er ruimte om nieuwe tradities op te bouwen.
En hiermee, vlak voor het feest losbarst en wij op kantoor de uurtjes aftellen, koppen wij nog even de voorzetjes in. Want bij #futureproof, hippe en vooruitstrevende bedrijven is het altijd carnaval!

Er is namelijk:

  • Ruimte voor vernieuwing
  • Gelijkheid
  • Contact tussen managers en mensen op ‘de vloer’
  • Ruimte om eigen keuzes te maken en mandaat (!) daarvoor
  • Geen gezeik over futiliteiten

Wat dan weer niet geïmplementeerd moet worden:

  • de vette hap in het bedrijfsrestaurant;
  • alcoholische versnaperingen op maandag en dinsdag;
  • je hoeft echt niet in konijnenpak naar je werk;
  • polonaise van vergaderruimte A naar B is niet nodig, maar doe wat jullie niet laten kunnen.

Fijne dagen voor de feestgangers, fijne vakantie voor de vakantiegangers en fijne werkweek; maak er een feestje van op kantoor. En als we ook maar één bedrijf, Assistant of manager hebben geïnspireerd om een beetje carnaval toe te voegen aan de bedrijfscultuur, dan dansen wij op tafel…

FutureTalentFactory
info@futuretalentfactory.nl